Short Film Breaks se află la Eforie Colorat în perioada 31.08 -12.09.2021, ultimele două săptămâni din această vară fiind  dedicate scurt metrajelor.
 
Filme

31 august 2021


THE KISS (r. Nia Syazwani, 2018, Singapore)
Synopsis: Un cuplu este (grosolan) întrerupt înainte de a se putea întâlni pentru un sărut. Acest lucru se întâmplă în mod repetat, în ciuda faptului că se află în locuri diferite, cum ar fi parcul, pe MRT și chiar în mijlocul oceanului. Vor ajunge vreodată să se sărute?

OFFSTAGE (r. Andrei Huțuleac, 2018, România)
Synopsis: Un celebru actor român este răpit de mama obsedată a unui tânăr.

DARREL (r. Marc Briones Piulachs, Alan Carabantes Person, 2017, Spania)
Synopsis: Un chameleon încearcă să flirteze cu altul

TUNS, RAS, FREZAT ( r. Bogdan Mureșanu, 2016, România)
Synopsis: Cândva la începutul lui 1991, după Revoluţie, unui frizer în vârstă i se aşază pe scaun, pentru un bărbierit, fostul torţionar. În doar câteva clipe, posturile sunt inversate, deşi clientul refuză să accepte că a fost recunoscut. Acesta susţine că e doar o greşeală, însă frizerul e convins că memoria nu-l înşeală…

DATE NIGHT (r. Stela Pelin, 2018, România)
Synopsis: Andrei lucrează la o spălătorie de maşini. Este concediat, ceea ce e o veste foarte proastă pentru Andrei, având în vedere că în curând se însoară. Nici acasă lucrurile nu stau prea bine şi Andrei îi povesteşte logodnicei o întâmplare de demult pentru a evita ceartă. Cine s-ar fi gândit că e o idee proastă?

MONSTERS ARE SUCH INTERESTING PEOPLE (r. Blazej Kujawa, 2019, Polonia)
Synopsis: Thrillerul minimalist este un omagiu adus acestui gen. Filmul ascetic, creativ, este chintesența „cinematografiei pure”.

EDITH AND HENRY (r. Clémence Lebatteux, 2020, Franța)
Synopsis: După 50 de ani de căsătorie, Edith descoperă că Henry consultă site-uri porno pe computerul pe care tocmai l-au cumpărat. Ea decide să se închidă în camera ei, dar soțul ei o urmărește prin gaura cheii.

ZIMBRUL (r. Emmanuel Rondeau, 2020, Franța)
Synopsis: Casa la unele dintre ultimele ecosisteme curate din Europa, România se află în prezent la o răscruce de drumuri în care trebuie luate decizii în conflictul aparent dintre dezvoltarea economică și dezvoltarea naturii. Proiectul de succes al reintroducerii bizonilor în partea de sud a țării nu numai că a putut schimba viața localnicilor și relația lor cu natura, ci a pus întreaga țară în direcția cea bună pentru deceniile care vor urma.

1 septembrie: Cel mai iubit dintre pământeni (Romănia)
2 septembrie: Micul Joe (Austria, Marea Britanie, Germania)
3 septembrie: România Neîmblânzită (România)
4 septembrie: Inside Einstein's Mind: The Enigma of Space and Time (Marea Britanie)
5 septembrie: O creatură delicată (Rusia, Germania, Olanda, Lituania)

 

6 septembrie 2021

LE CONSTRUCTEUR DE MALHEUR (r. Kristin Müller, Manuel Preuss, Philipp Gratzer, Peter Affenzeller, 2016, Austria)
Synopsis: Un om de știință francez nebun vrea să zboare. Așa că construiește diferite mașini zburătoare pentru a-și realiza visul.

CORIJENT (r. George ve Gänæaard, 2021, România)
Synopsis: Când fiul său rămâne corijent la biologie, un tată e pus în situația de a-și demonstra dragostea față de el și de a-l ajuta să scape de corijență.

PROIECȚIONISTUL (r. Norbert Fodor, 2017, România)
Synopsis: Un documentar hibrid despre Alex, un tip inadaptat social care iubeşte muzica electronică. Tocmai şi-a terminat noul album şi vrea să invite întregul oraş la o gigantică petrecere de lansare. Dar oare va veni cineva la petrecere?

MARS 3752 (r. Nicolas Bianco-Levrin, 2016, Franța)
Synopsis: Un băiețel întins în iarbă privește stelele. Casca unui cosmonaut cade din cer ca o stea căzătoare. Din această zi, băiatul va avea un singur vis: să călătorească în spațiu.

TROFEUL TINEREŢII (r. Răzvan Oprescu, 2020, România)
Synopsis: Amintirea copilăriei, urmând pașii bunicilor prin vechile băi balneoclimaterice, declanșează nostalgia unor momente uitate pentru un nepot în căutarea propriei identități ca adult.

TIME 2 SPLIT (r. Fabrice Bracq, 2017, Franța)
Synopsis: Un cuplu, un copil mic. Viața este de așa natură încât uneori este timpul să-și separe și să-și trăiască viața.

FEARS (r. Nata Metlukh, 2017, Canada)
Synopsis: Temerile sunt vizibile ca însoțitori constanți ai proprietarilor lor. Creaturile pot face viața oamenilor mai dificilă, dar pot fi și foarte utile.

SPIRITS (r. Gergely Tápai, 2021, Ungaria)
Synopsis: Un fermier bătrân care vinde piersici cultivate în casă în fața curții sale devine un rival neașteptat atunci când un magazin alimentar nou se deschide nu atât de departe de locul său.

ÎN ATAȘ (r. Mircea Bobina, 2017, România)
Synopsis: 1989, Chișinău, Republica Sovietică Socialistă Moldovenească. Un veteran al războiului din Afganistan apelează la ajutorul camaradului său ca să evadeze din spitalul de psihiatrie. Pomenindu-se în libertate își dă seama că a rămas blocat în propria pușcărie.

 

7 septembrie 2021 

FARUL (r. Ionuț Gaga, 2018, România)
Synopsis: Dumnezeu susține că încă există oameni onești pe Pământ. Diavolul îl contrazice. Cei doi fac rămășag pe zece mii de suflete. Acestea vor atârna în balanța înaltelor principii morale ale domnului Radu Iovan. În întârziere s-o vadă pe fiica sa care urmează să plece din țară, acesta e tras pe dreapta de poliție din cauza unui far nefuncțional.

VÂNĂTOARE DE HIPOPOTAMI (r. Germain Kanda, 2019, România)
Synopsis: O pictură pierdută (autor Peter Paul Rubens, 1616), cincisprezece ipocriți, doi escroci, un cunoscător ghinionist și un puști cinstit. 

WATER PATH FOR A FISH ( r. Mercedes Marro, 2018, Spania)
Synopsis: Este o noapte înstelată într-un cartier sărac din America Latină. Oscar doarme în camera lui când un vânt brusc îl trezește. De la fereastră vede un mic pește de aur într-o baltă murdară, gâfâind după aer.

GOLANII (r. Bogdan Drumea, 2016, România)
Synopsis: Vlad decide să chiulească de la școală. Este găsit de fratele său, Dragoș, jucând fotbal pe maidan. În drum spre casă, cei doi încearcă să se apropie.

A LOVE STORY (r. Andrei Olănescu, 2021, România)
Synopsis: La o petrecere, un bãrbat virgin se îndrăgostește de o fată, iar prietenii lui fac tot posibilul să îl ajute prin niște metode mai puțin ortodoxe. Noaptea escaladează în evenimente neobișnuite, iar realitatea tânărului începe să fie pusă la îndoială, eliberându-si toate refulãrile și dorințele lui ascunse față de fată.

CANNED (r. Ivan Joy, Tanya Zaman, Nathaniel Hatton, 2016, Brazilia)
Synopsis: O aventură artistică prin mahalalele din Rio.

MĂ CHEAMĂ COSTIN (r. Radu Potcoavă, 2017, România)
Synopsis: Rareş spune că de fapt îl cheamă Costin Dumitru. Şi că în urmă cu şase ani a fost ucis de un vecin şi îngropat în spatele şcolii. Nimeni nu îl crede pe Rareş. Dar asta doar până când începe investigaţia…

IDIOTUL (r. Alexandru Ranta, 2019, România)
Synopsis: Marius și soția sa, abia aterizată din Italia, sunt în oraș pentru a face cumpărături de Crăciun. La piața pomilor de Crăciun, Marius o întâlnește pe Natalia, o fată de cinci ani, însoțită de mama ei. Marius se oferă să cumpere un pom de Crăciun pentru fată, apoi îi conduce pe amândoi acasă unde îl întâlnim pe Costi, tatăl Nataliei, pentru care fapta lui Marius, un străin de fapt, nu este credibilă.

 

8 septembrie: Titanic Vals (România)
9 septembrie: Vieți duble ( Franța)
10 septembrie: 6,9 pe scara Richter (România)
11 septembrie:Undeva la Palilula (România)
12 septembrie: Ursul (România)
 
Concert Sonoro Conac 2021 :

"Pe-un picor de plai, pe-o gură de rai" 8 septembrie

Piese de George Enescu, Gabriel Fauré, Ludwig van Beethoven, Fritz Kreisler și Nikolai Rimsky-Korsakov.

Interpreți:
Anna - Liisa Bezrodny - vioară
Păzvan Popovici - violă
Cristina Mihart - pian

 

În zilele de luni, marți și miercuri, intrarea la proiecțiile de film este gratuită. Pentru filmele din zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, biletul de intrare costă 10 lei (adulți) și 5 lei (copii) și se poate achiziționa de pe platforma Eventbook (http://bit.ly/Bilete-film-Eforie-Colorat) și de la casieria grădinii de vară. Proiecțiile de film încep la ora 20:30.

 

Micul Prinț  anunță Ziua Europeană a Limbilor la Eforie Colorat 

Mai multe detalii aici: https://fb.me/e/16wlwn0QN

Proiecția filmelor rezultate din atelierele de film documentar pentru copii din comunități cu acces limitat la cultură - Căzănești, județul Ialomița. Filmele vor fi difuzate pe 11 septembrie, explorează universul intim și imediat al copilului ilustrând activități personale ale acestor copii. 

Proiecția se realizează înaintea filmelor din program, publicul fiind invitat la discuții cu copiii care au realizat filmele alături de echipa Patrupetrei și organizatorii Eforie Colorat.

 

Expoziție la E T A J on wheels  "Intre o față și o pată roz" de Eduard Balaș.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, după ora 19:00.

Mai multe detalii aici: https://fb.me/e/14MhN6ABL

 

Expoziție de fotografie Short Film Breaks.

Expoziția cuprinde instantanee de la proiecțiile de film realizate de festival în companii private din România, dar și de la proiecțiile din Nepal, Indonezia, Kenya, Tanzania, Senegal și Guatemala.

 

Expoziția „Eroinele”, din partea Centrului Ceh București

 

????️Colț de experiență VR
????Bibliotecă pop-up


În incinta grădinii puteți vedea două sculpturi realizate din materiale reciclate de către artiștii Radu Panait - “God of Trash” și Ovidiu Toader - “Future Fish”, ca urmare a performance-ului desfășurat în cadrul proiectului „Eforie Colorat - intervenție culturală”. 
Tot în cadrul proiectului mai sus menționat au fost realizate încă două picturi murale pe pereții exteriori ai grădinii, ce aparțin artistei pragheze Barbora Idesová și româncei Andreea Toma (ATOMA).

 

În afara proiecțiilor de film cu bilet, participarea la evenimentele organizate în Grădina de vară Cinemascop este gratuită. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri. Distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.


Organizator: Asociația Forumul Artelor Vizuale
Co-organizatori: Centrul Ceh, Radef Romania Film, Primăria Eforie
Sponsor principal: Kaufland România
Partener media principal: Radio Guerrilla
Sponsori: Music Gear, Diesel Mecanica, Benq, Savana, Pattern Media, Loop Virtual Reality Solutions, Magic 5, Viva Ads.
Parteneri: EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, British Council România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre Constanta, Biblioteca Județeană Constanța, TIFF, Anim’est, Short Film Breaks, Educab, Caravana filmului românesc, Asociația Cinecultura, F-sides Cineclub, Frame Film, Asociația Istoria Artei, Aici A Stat, Asociația D3M, E T A J Artist Run Space, E T A J on wheels, Salt Sonic, Virginia’s Dolls, Casa cu smochin, Partipipal Events.
Parteneri Media: AGERPRES, Revista Zeppelin, Igloo media, Samizdat Revista, Etaj TV, Etaj Magazine, Revista ARTA, Eforie Online.